Featured image of post Az első alkalmazások egyike amit minden reggel elindítasz

Az első alkalmazások egyike amit minden reggel elindítasz

Egy rövid képbehozó arról, mi mindenben segíthet neked a Szárnysegéd

Vakargatod a fejed és azon tűnődsz, mi is valójában ez az egész és mi köze egyáltalán a könyvelőkhöz? Ez a rövid összefoglaló azoknak szól, akik először találkoznak a Szárnysegéddel.

A Szárnysegéd egy segédprogram amit a számítógépedre telepíthetsz.

A Szárnysegéd könyvelők számára készült ún. böngésző automatizáló segédprogram (tehát még véletlenül sem könyvelőprogram) amit Windows operációs rendszert futtató számítógépedre tudsz telepíteni. Elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson a könyvelők által legtöbbet használt államigazgatási portálok elérésében és azokon való navigációkban illetve az ezeken hozzáférhető adatok feldolgozásában, néhány apró extrával megfűszerezve. Az alkalmazás a számítógépedre már korábban telepített Google Chrome böngészőt tudja automatizálni.

A Szárnysegéd fejlesztése során arra törekedtünk (és törekszünk), hogy olyan egyszerű és intuitív legyen a használata amennyire csak lehetséges.

A Szárnysegéd felhasználói felülete

A program segítségével egyszerűbben és gyorsabban érheted el a következő portálokat:

  • eBEV
  • e-Önkormányzat
  • e-Papír
  • eSZJA
  • Online Számla
  • ONYA
  • Tárhely
  • ÜPO
  • Webes Ügysegéd

Ahelyett, hogy privát böngészőablakot nyitnál és ezen keresztül jelentkeznél be egy felületre a Szárnysegédben csak le kell kattintanod egy általad előre megadott ügyfélkaput és a beléptetés automatikusan megtörténik. Megnyílik egy új ablak és pár másodperc alatt a kívánt portálon bejelentkezve találod magad. Ez nem csak gyorsabb így, de kényelmesebb is!

A beléptetés automatikusan megtörténik: ezen a képernyőn nem sok dolgod lesz

Ez viszont nem minden! Az automatikus bejelentkeztetésen kívül más hasznos funkciók is rendelkezésedre állnak melyekkel nem csak időt hanem energiát is spórolhatsz.

A Szárnysegéd az első programok közt lesz, amit minden reggel elindítasz, mert:

  • Áttekinthető és felhasználóbarát a felülete (kedvenc színeddel témázható is, pl: kék, zöld, lila, rózsaszín, stb.)
  • Minden alkalommal megspórolja neked a felhasználónevek és jelszavak beírogatását
  • Elintézi neked, hogy ne kelljen többé a süti törléssel bajlódnod
  • A háttérben letölti neked az önkormányzati adófolyószámla PDF-eket az e-Önkormányzat portálról
  • az ÜPO-ról összesítőket tölt le és jelenít meg könnyen emészthető formában
  • A tárhelyen akár rögtön egy adott Cégkapura is beléptet

Feltepelítettem, hogyan tovább?

Mielőtt elkezdenéd belakni a Szárnysegédet, két koncepciót tisztáznunk kell melyek megértése elengedhetetlen a program használatához. Ígérjük, hogy ezek nagyon egyszerűek.

A koncepciók melyeket meg kell értsünk, hogy mit jelent…

  • egy KAÜ fiók
  • egy partner

Most pedig lássuk ezeket kicsit részletesebben!

KAÜ fiókok

A Szárnysegédben egy KAÜ fiók (ügyfélkapu) nem más mint egy felhasználónév, jelszó és egy általad választott név, hogy könnyebben meg tudd jegyezni az adott fiók kihez tartozik. Ezeket hozzáadásuk után listákba rendezve látod és segítségükkel tudsz majd bejelentkezni az egyes portálokra. A Szárnysegéd több fiókot is támogat és feltöltésük történhet manuálisan vagy egy külső CSV fájl segítségével.

Egy KAÜ fiók egy név, felhasználónév és egy adószám együttese.

Partnerek

A Szárnysegédben egy partner entitás csupán egy név és egy adószám párosa. Ezek nem kötelezőek de egyes funkciókhoz meglétük elengedhetetlen. A partnerek feltöltése történhet az ÜPO-ból vagy egy külső CSV fájlból is így nem kell begépelned egyiket sem.

Egy partner nem más mint egy név és egy adószám párosa.

A KAÜ fiókok és partnerek között alap esetben nincsen kapcsolat, két különálló entitásról beszélünk így szabadon hozzáadható vagy törölhető bármelyik. A Szárnysegéd egyes szolgáltatásai viszont támaszkodnak ezek összerendeléseire!

A Szárnysegéded használatra készen áll.

Ebben a cikkben azt érintettük, mire jó a szoftver illetve tisztáztunk pár alap koncepciót. Szánj a Szárnysegéd felfedezésére 10 percet, hidd el megéri! Kísérletezz vele bátran, tapasztald ki, hogyan működik! Mi biztosak vagyunk benne, hogy nagyon hamar meg fogod szeretni. Várunk szeretettel Facebook csoportunkban de kérdéseiddel kereshetsz minket email-ben is az [email protected] címen.

Böngésző Automatizálás Könyvelőknek